Wat te doen na blikschade?

car-accidentJe hebt per ongeluk een deuk gereden in jouw auto. Zorg als eerste er voor dat nieuwe deuken worden voorkomen en probeer zo snel mogelijk een parkeerplek te vinden. Dit soort blikschade is gemakkelijk te repareren in een garage, dus maak je vooral geen zorgen. Wees grondig in het uitschrijven van het papierwerk want de grootste kopzorgen liggen vaak bij de verzekering.

Heeft de auto meer als een paar krasjes en een stevige deuk dan kunnen de reparaties snel oplopen in de kosten. Vooral als je alleen maar in een oud bakkie rijdt. Het kan dan aantrekkelijker zijn om de auto in zijn geheel te verkopen. Sloopbedrijven zien graag dit soort sloopauto’s omdat er doorgaans nog veel te redden valt aan onderdelen. Naast een leuk centje voor de schrootwaarde krijg je dan nog wat extra voor bijvoorbeeld intacte deuren of wielen. Alles bij elkaar zal je er waarschijnlijk geen nieuwe auto voor kunnen kopen, maar het is beter als niets.

Bij grotere schade kunnen veel van deze onderdelen niet meer gered worden. Op dat moment is het meer zaak van het wrak af te komen. Een sloopbedrijf haalt wat er over is van jouw auto op en inspecteert deze op bruikbare onderdelen. Dit plus de schrootprijs min de arbeidskosten komt bijna altijd uit op geld in het laatje voor jou, maar de hoeveelheid geld zal niet groot zijn. Een beetje blikschade kan gebeuren en is zo gerepareerd. Wees alert in het verkeer en voorkom dat je ooit met meer als een beetje blikschade te maken krijgt.