De zuinigste auto’s

Renault Zoe chargingBenzineprijzen lijken binnenkort weer te gaan stijgen. Het is daarom niet onverstandig om te investeren in een zuinige auto. Wanneer het weer tijd is om van auto te wisselen is het handig te onderzoeken welke voertuigen u voor minder geld van A naar B brengen. Het zal geen verrassing zijn dat kleine autootjes het altijd beter doen en dat hybrides en elektrische auto’s domineren. Deze zijn echter niet goedkoop en hebben veel extra onderdelen die mogelijk onderhoud nodig hebben.

Standaard benzineauto’s worden echter ook steeds zuiniger dankzijn technologische ontwikkelingen. Moderne motoren in de kleine Fiats als de Panda, Punto of 500 rijden rond de 18 kilometer per liter. Uiteraard is zuinigheid meer als alleen een klein efficiënt motortje. Economisch rijden en de toerenteller laag houden helpen de auto om meer rendement uit de brandstof te halen. Zo kan u zelfs in uw huidige auto geld besparen.

Het is goed mogelijk dat in de toekomst elektrisch rijden gewoner wordt, maar daarvoor moeten eerst nog een paar horden genomen worden. Met name op het gebied van bereik scoren deze autootjes slecht. Een voorlopige oplossing is een combinatie van een elektrische auto met een benzinemotor. De motor drijft hier een generator aan die op zijn beurt de wielen aanstuurt. Je hebt zo maar een klein motortje nodig en wanneer de mogelijkheid zich voordoet kan ook geheel elektrisch gereden worden. En als laatste kan je op korte afstanden de auto ook een keertje laten staan en gewoon de fiets pakken als je op de knip wil letten. wij hopen dat wij u genoeg informatie hebben kunnen geven als u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons op nemen.